BEHANDELINGEN


De eerste sessie bestaat uit een intakegesprek, een functioneel onderzoek en de start van de behandeling zelf. Deze sessie is uitgebreider en duurt 40-45 minuten. Er wordt niet alleen gevraagd naar de huidige klacht, maar ook naar vorige problemen en mogelijks ook gerelateerde problemen elders in het lichaam. Als u medisch beeldmateriaal of andere medische documentatie hiervan heeft liggen mag u dit steeds meebrengen ter informatie. Hierna plannen we een vervolgbehandeling, telkens van 25-30 minuten.

Ik integreer mijn kennis en vaardigheden van verschillende opleidingen om tot een geïndividualiseerde en holistische behandeling te komen. Dit betreffen klassieke technieken uit de kinesitherapie, maar ook osteopathie komt aan bod waarbij het hele lichaam in acht genomen wordt. Bij osteopathie worden niet enkel de gewrichten bekeken en onderzocht naar beweeglijkheid, maar ook organen en zachte weefsels (bindweefsel, spieren, pezen, ligamenten) komen aan bod. Mogelijke beperkingen in deze systemen worden opgezocht en opgeheven zodat het lichaam zichzelf weer kan herstellen en zijn normale functie kan hervatten.

De behandelingen bestaan uit diverse myofasciale technieken (spiertechnieken, fasciale stretchtechnieken, triggerpunt therapie), manipulaties en mobilisaties van bindweefsel, gewrichten, spieren, organen, schedelbeenderen en neurogene structuren. Al deze technieken zijn in de eerste plaats bedoeld om bewegingsbeperking op te heffen en pijn te verzachten, waardoor uw functionaliteit in het dagelijks leven zal verbeteren. 


Een greep uit de verschillende aandoeningen en letsels waarvoor u bij mij terecht kan:

- acute en chronische rugproblematiek, mogelijks met uitstraling

- acute en chronische nekproblematiek, mogelijks met uitstraling

- spanningshoofdpijn

- letsels van spieren, pezen, ligamenten en gewrichten

- functieverlies en/of pijn na een trauma of ongeval

- lichamelijke klachten met stressgerelateerde oorzaak, o.a. Burn-out gerelateerde klachten (hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, spanningsklachten, ademhalingsproblemen, spijsverteringsklachten, spanning in de kaken, ...)

- fibromyalgie

- spijsverteringsklachten

- vertigo/duizeligheid

- ...


Voorlopig kan u enkel cash betalen of met payconiq.